Koanuka’s bio


Kort version

Jag är entreprenör, coach och föreläser inom självkännedom och tankesätt utanför bekvämlighetszonen. Jag har med glädje utforskat vem jag är genom att starta olika företag och bott i USA. När jag fyllde 30 år, gick jag från ett fast jobb i Brasilien, på ett skandinaviskt företag för att arbeta som coach och föreläsare i Sverige. Jag upplever att svenskarna bäst uppskattar min förmåga att inkludera och dela med mig av min sociala kompetens.

I Sverige, grundade jag ett produktionsbolag och regisserade dokumentären Resilience - tankesätt som tänjer våra begränsningar och funktionalitet. Under filmprocessen, insåg jag mitt livssyfte - att ge dig mod att vara autentisk.

Jag sökte upp de bästa yrkesverksamma i världen för att utveckla min coachning metod, The Uniqueness Process. Passionerade, lyckliga och motiverade människor har tagit reda på vem de är, genom att hålla i kontakt med deras unika själv, vilket metoden vägleder till.

Jag föddes naturlig ledare. Men de andra pojkarna började växa om mig medan min fysiska utveckling upphörde. Från att ha varit en ledare blev jag nu kastad i soporna. Där hemma försökte jag att få min fars bekräftelse och visa att det finns andra sätt att lyckas i livet än att studera för att få ett jobb. Mina föräldrar kunde inte vara förebilder eller ge mig den vägledning jag behövde. Jag kände inte längre mitt självvärde.

Jag började leta efter externt stöd. Jag träffade min mentor som levde livet på sina egna villkor. Han var en framgångsrik entreprenör och NLP mästare som gav mig boken "Rich Dad, Poor Dad". Därifrån började jag konstruera mitt liv baserat på mitt unika livssyfte.

Jag provade att bo i USA, studerade på olika universitet och startade olika företag, som utvecklade mitt personliga växande och ledde till att jag hittade min första passion, capoeira (brasiliansk kampsport). I capoeira finns en tradition att välja en mästare. Jag valde min mästare när jag träffade Meia Lua som tog sig fram genom att använda sina armar som ben och händer och fötter, då hans ben var förlamade. Många kunde inte begripa mitt val eftersom Meia Lua inte kunde göra de grundläggande stegen på grund av sitt funktionshinder. Han lärde mig att bli ägare av mina tankar, oavsett omständigheter.

Capoeira förde mig till Sverige men inte på det sätt som jag först trodde. Den svenska regeringen blev min nya pappa som berättade vad jag skulle göra och när. Istället för att gå till Svenska För Invandrare kom jag in på en filmlinje och lyckats starta mitt eget produktionsbolag genom att använda utrustningen i skolan tills jag tjänat tillräckligt för att köpa min egen. Jag följde min nya passion och gjorde min första dokumentär om Meia Luas tankesätt som nu turnerar världen runt med namnet Resilience. När publiken såg Resilience började de inse sin makt över hur deras liv konstrueras. Responsen från publiken fick mig att upptäcka mitt livssyfte var relaterat till att ge andra mod att omfamna sina unika passioner. Jag blev en mästare i NLP, tränad av skaparna av NLP john grinder och Richard bandler även Tony Robbins och Janet Attwood.

Ricardo Koanuka

Ricardo Koanuka regisserade en dokumentär om en av hans lärare i tankesätt som tänjer begränsningar.

personal development Jag får tillfredsställelse genom att vägleda mina klienter till att tro på sin egen makt och ge stöd för dem att ändra riktning, vidta åtgärder och manifestera sin unika passion till en form, exempelvis som ett företagande. Mitt livssyfte är att ge människor mod att omfamna sin autenticitet och det gör jag genom att tala inför publik och vägleda genom coaching.

Ricardo Koanuka

Boka

PRIVAT COACHING

Ricardo Koanuka, Sverige 0046 769 27 31 52


ricardo@koanuka.com

FÖRELÄSNING och KURSER

Christina Wallin, Sverige 0046 730 33 33 24.


christina.wallin@koanuka.com